Звіт про діяльність місії «Синодальна установа Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви» за 2013 рік

Місія «Синодальна установа Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви» створена на підставі рішення Священного Синоду Української Православної Церкви від 28 травня 2010 року (Журнал №22).

Місія «Синодальна установа Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви» (далі — Управління) є неприбутковою релігійною організацією та виконавчо-розпорядчим органом церковної влади Української Православної Церкви.

Засновником Управління є Київська Митрополія Української Православної Церкви. Управління входить до ієрархічної структури Української Православної Церкви і перебуває в її юрисдикції.

Цілі та завдання Управління

Основними цілями діяльності Управління (відповідно до Статуту) є забезпечення можливості задоволення релігійних потреб віруючих Української Православної Церкви сповідувати і поширювати православне віровчення.

Завданням Управління є сприяння Митрополиту Київському і всієї України та Священному Синоду Української Православної Церкви у здійсненні управління майном (в тому числі коштами) релігійних організацій, що входять до ієрархічної структури Української Православної Церкви.

Згідно з рішенням Священного Синоду Української Православної Церкви від 28.05.2010р. (Журнал №22) Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви створене з метою координації господарської діяльності Української Православної Церкви та створення економічно ефективних проектів для фінансування Синодальних відділів, будівництва Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового УПЦ у м. Києві та загальноцерковних потреб.

Діяльність Управління у 2013 році

25 квітня 2013 року рішенням  Священного Синоду Української Православної Церкви та Указом Блаженнішого Митрополита Київського та всієї України Володимира №900 голову Парафіяльної ради та керуючого будівництвом Кафедрального собору на честь воскресіння Христового УПЦ, вікарія Київської Митрополії Преосвященного єпископа Бородянського Варсонофія призначено на посаду голови Синодальної установи Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви.

З початку року Управління розробляло  відповідні заходи, спрямовані на виконання статутних цілей і завдань. Було прийнято штатний розклад. Управління відновило  бухгалтерський та податковий облік, статистичну звітність відповідно до чинного законодавства України.

В першу чергу Управління розпочало активно налагоджувати прямі контакти і зв’язки із підприємствами  і бізнес-структурами для залучення коштів у будівництво Кафедрального собору на честь Воскресіння Христового УПЦ.

В травні 2013 року розпочався діалог між ПАО «Хайдельберг Цемент України» та  керівництвом АГУ УПЦ  з метою отримати пожертвування для будівництва Кафедрального Собору УПЦ.

В вересні 2013 року була укладена відповідна угода із цим заводом, відповідно до якої на будівництво Кафедрального собору УПЦ буде пожертвовано 100 тонн цементу.

Впродовж 2013 року Управлінням були залучені  комерційні організації з метою  збору пожертв  на будівництво Кафедрального Собору УПЦ м. Києва.

Відповідна угода про благодійну допомогу була укладена між ТОВ «Спорт Ленд Груп»,ТОВ «Енергія Спорт»,ТОВ  «Ідеал Фітнес»,ТОВ  «ПРАЙМ ТАЙМ ФІТНЕС»,,ТОВ «ТехноФіт Україна»,ТОВ «Фітнес Стайл»,ТОВ «Фітнес Стандарт»,ТОВ «ВелнесТехнолоджи».

16 вересня 2013 року Адміністративно-господарське управління Української Православної Церкви разом із волонтерами благодійної організації «Чорнобильська лікарняна каса» провели благодійну акцію, в ході якої була надана благодійна допомога інвалідам-чорнобильцям.

З метою реалізації інвестиційних проектів загальноцерковного значення Управлінням здійснюються контакти із центральними  органами виконавчої влади та представниками комерційних структур.

Наразі фахівцями Синодальної установи Адміністративно-господарське управління УПЦ розроблюється проект Положення про пенсійне забезпечення священнослужителів, церковнослужителів та громадян, які працюють у релігійних організаціях.

З метою здійснення видавничої, благодійної, культурно-просвітницької, освітньої та виробничої діяльності планується заснувати власний засіб масової інформації.

Юридична адреса Управління: 01015 м. Київ, вул. Лаврська д.15,корп.49.

м. Київ,вул. Залізничне шосе, 3.

Інформація про діяльністьУправління відображається на сайті www.sobor.in.ua

http://mv.ipodiakony.org.ua/index.php/slovo-pastyrya

http://kiev-foto.info/index.php/ru/sobory

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *